Foto: F64

Naktī uz piektdienu Rīgā izcēlies plašs ugunsgrēks, kur deg šķūnis un dzīvojamās mājas jumts, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Naktī pulksten 00.43 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dega šķūnis, kokmateriālu krāvumi un dzīvojamās mājas jumts kopumā 150 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 03.11 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Ceturtdien pulksten 17.22 tika saņemts izsaukums uz Raiņa ielu Krāslavā, kur dega vienstāva ēkai piebūvētu divu garāžu griestu pārsegums kopumā 60 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 23.30 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Tāpat pulksten 16.33 tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Valkas novada Valkas pagastā, kur kokapstrādes ēkā dega skaidas un gatavā produkcija kopumā 900 kvadrātmetru platībā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts ceturtdien pulksten 06.38.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, divos gadījumos sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, dzīvojamās mājas ārsiena, sadzīves mantas dzīvoklī, ventilācijas iekārta, traktors, piededzis ēdiens, divstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpa.

Savukārt pulksten 11.40 tika saņemta informācija par gāzes noplūdi, kas bija radusies Bauskas novada Mežotnes pagastā trīsstāvu daudzdzīvokļu ēkā, iespējams, gāzes plīts bojājuma dēļ.

Seši cilvēki no ēkas bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās, bet divus cilvēkus evakuēja ugunsdzēsēji, kā arī likvidēja noplūdi, noslēdzot gāzes ventili, izvēdināja un pārbaudīja telpas.

Darbs notikuma vietā tika pabeigts pulksten 12.34.

Ceturtdien VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Olainē, kur purvā slīka cilvēks. Glābēji palīdzēja cilvēkam izkļūt no purva un nogādāja pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 35 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!