Pirmdien sāks darboties luksofori Juglas un Malienas ielu krustojumā Rīgā, informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

imageVieta kartē

Luksofori uzstādīti pēc krustojuma rekonstrukcijas, kuras ietvaros Malienas ielas brauktuves segumā iestrādāti sensori. Līdz ar to pa Juglas ielu braucošajiem sarkanais luksofora gaismas signāls ieslēgsies tikai tad, ja Malienas ielā pie stoplīnijas būs piebraukuši transportlīdzekļi.

Rekonstrukcijā labiekārtotas arī krustojuma tuvumā esošās sabiedriskā transporta pieturvietas, ierīkojot tās brauktuves paplašinājumos jeb pieturvietu "kabatās". Tāpat izbūvētas arī regulējamas gājēju pārejas, kas aprīkotas ar zaļā luksofora gaismas signāla izsaukuma pogu un vājredzīgo gājēju satiksmei paredzētām skaņas iekārtām. Tāpat uz ietvēm ir uzstādītas arī gājēju drošības barjeras.

Satiksmes departaments norāda, ka pēc Brīvības gatves un Juglas ielas divu līmeņu šķērsojuma atklāšanas pa Juglas ielu strauji palielinājusies satiksmes intensitāte. Tādejādi pa Malienas ielu braucošajiem transportlīdzekļu vadītājiem bija apgrūtinoši iekļauties satiksmes plūsmā pa Juglas ielu. Arī gājējiem, lai turpinātu ceļu uz tuvējām sabiedriskā transporta pieturvietām vai netālu esošajām mācību iestādēm, bija apgrūtinoši šķērsot Juglas ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!