Foto: Rīgas dome
Pašvaldības sākušas gatavoties Ziemassvētku sezonai un iepirkumos aicina pieteikties uzņēmējus, kas nodrošinās gan egļu ciršanu un piegādāšanu, gan pilsētas svētku rotas uzstādīšanu un koncepcijas izstrādi.

Kā liecina Elektronisko iepirkumu sistēmā atrodamā informācija, Rīgas dome izsludinājusi iepirkumu par Ziemassvētku egļu nodrošinājumu, ciršanu, transportēšanu, uzstādīšanu, uzraudzību un demontāžu pilsētas svētku noformējuma realizēšanas ietvaros.

Kopējā līguma summa ir 28 000 eiro bez PVN. Uzņēmēji var pieteikties līdz 20. oktobrim.

Plānots, ka egles izvēlēsies no SIA "Rīgas meži" teritorijas. Rīga meklē 25 mazās egles (līdz pieciem metriem augstas), kā arī 19 lielās egles (līdz 16 metriem augstas).

Lielāko egli – 16 metru augstumā – plānots novietot Doma laukumā. Savukārt citas lielas egles – Centra sporta kvartāla rotaļu laukumā Krišjāņa Barona ielā, Rātslaukumā un citviet galvaspilsētā.

Savukārt 93 tūkstošus eiro galvaspilsēta atvēlēs Ziemassvētku gaismas mākslinieciskā noformējuma uzstādīšanu, eksponēšanu un demontāžu pilsētas apkaimēs, publiskajās zonās un parkos.

Līdz 206 611 eiro Rīga plāno atvēlēt, lai izveidotu stilistiski vienotu Ziemassvētku gaismas vides dizaina inscenējumu "Gaismas teiksmu takas" Pilsētas kanāla apstādījumos. Arī šim mērķim ir izsludināts iepirkums.

Ziemassvētkiem gatavojas arī citviet

Ziemassvētku laikam gatavojas arī citas pašvaldības – Liepāja un Tukums meklē uzņēmējus, kas postu pilsētu svētkiem.

Tukums jau ir izvēlējies saimniecību, kurā meklēs 12-14 metrus augstu egli pilsētas centrālajam laukumam – to pašvaldība izvēlējās jau jūlijā.

Tagad vietvara izsludinājusi iepirkumu par pilsētas un egles rotāšanu svētkiem. Iepirkumā uzvarēs uzņēmums, kurš piedāvās viszemāko cenu.

Savukārt Liepāja iepirkumā meklē gan pilsētas rotātāju, gan jaunas mākslinieciskās interpretācijas izstrādātāju Ziemassvētku rotājumiem un jau esošas egles noformētāju.

Tāpat Liepāja cer atrast tramvaja dekorētāju, kurš izveidos Ziemassvētku noformējumu pilsētas ielās kursējošam tramvaja sastāvam. Plānots, ka tramvaja sastāvs būs apdrukāts ar Ziemassvētku tematikai atbilstošu attēlu, kurā iestrādātas LED lampiņu virtenes.

Komisija izvēlēsies saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu katrā iepirkuma daļā atsevišķi, kas atbilst nolikuma un tā pielikumu prasībām, nav atzīts par nepamatoti lētu.

Arī Cēsis un Kuldīga meklē pilsētas rotātāju Ziemassvētkos – iepirkumā uzvarēs uzņēmējs, kurš piedāvās visizdevīgāko risinājumu.

Savukārt Jūrmala savu egles rotātāju jau ir atradusi, tam atvēlot līdz 25 000 eiro. Noformējums veidojams esošai egles pamata konstrukcijai, kas rotāta ar dzīvajām eglītēm. To plānots izvietot Majoru laukumā.

Ziemassvētku un Jaunā gada mākslinieciskā noformējuma meta izstrādātāju par 59 969 eiro sarunu procedūrā atradusi arī Daugavpils. Uzņēmums SIA "Studio des fetes Latvija" apņēmies izgatavot, piegādāt, eksponēt un iznomāt svētku dekorus, arī egli. To plānots izvietot Vienības laukumā.

Jaunas Ziemassvētku dekorācijas meklēja arī Ogre – tās plānots izvietot Lielvārdē, Ķegumā, Ikšķilē, kā arī pašā Ogrē. Pašvaldība šim mērķim atvēlējusi 126 tūkstošus eiro, un līgumu noslēgusi ar SIA "First Service".

Tas pats uzņēmums uzvarējis arī Salaspils pašvaldības iepirkumā par Ziemassvētku rotājumu izgatavošanu, piegādi, montāžu, apkalpošanu, demontāžu un nodošanu vietvarai. Tam pašvaldība atvēlējusi 33 057 eiro bez PVN.

Portāls "Delfi" pērn jau vēstīja kā sevi svētkiem saposušas dažādas Latvijas pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!