Lai policija veiksmīgā varētu cīnieties ar noziedzību un narkotiku nelegālo apriti, tās rīcībā nonāks profesionāla video ierakstu un foto tehnika, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā. Šī tehnika ļaus nofotografēt personu noziedzīgās darbības no attāluma.

Jaunā tehnika iegādāta par Rīgas sabiedriskās kārtības uzturēšanas fonda līdzekļiem Latgales priekšpilsētas izpilddirekcijas uzsākta projekta ietvaros.

"Narkotiku izplatīšana ir viena no būtiskajām problēmām Latgales priekšpilsētā, tāpēc izpilddirekcija gatava arī turpmāk stiprināt sadarbību ar policijas struktūrvienībām šīs sērgas apkarošanā," atzīmē Latgales priekšpilsētas izpilddirektors Dmitrijs Pavlovs.

Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais atzinīgi novērtē izpilddirekcijas iniciatīvu, vienlaikus uzsverot, ka tikai kopīgiem Valsts policijas un Pašvaldības policijas spēkiem ar visplašāko sabiedrības līdzdalību iespējams panākt lūzumu cīņā ar narkomāniju.

Priekšlikums šī projekta īstenošanai radies sarunās starp Rīgas Latgales priekšpilsētas izpilddirekciju, Valsts un Pašvaldības policiju struktūrvienībām un tehnisko dienestu speciālistiem.

Jauno aparatūru policistiem nodos trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!