Foto: DELFI
Ņemot vērā dienestu rekomendācijas, Rīgas pilsētas izpilddirektora p.i. Elīna Trautmane lēmusi aizliegt svētdien pieteikto "Tautas varas frontes" sapulci, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Svētdien, 20. decembrī, no pulksten 11.30 līdz 14.30 Brīvības laukumā tika pieteikta sapulce, kuras mērķis ir tautas informēšana par "valstsfašismu un Covidiktatūru". To pieteica "Tautas varas fronte". Bija plānots, ka sapulci apmeklēs 25 cilvēki.

Taču plānotā sapulce nenotiks, jo Rīgas izpilddirektores p.i. Trautmane Covid-19 izplatības dēļ nav to atļāvusi, liecina Rīgas mēra izplatītā informācija. Kā informēja Rīgas domē, sanāksmē, kurā izskatīja svētdien plānoto pasākumu, piedalījās pašvaldības atbildīgās amatpersonas, drošības iestāžu pārstāvji, kā arī pasākuma organizatori.

Ņemot vērā tiesībsargājošo iestāžu rekomendācijas, kas saistītas ar iespējamiem riskiem sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanā un valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu ievērošanā, atbilstoši likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām pašvaldība lēma aizliegt šo pasākumu.

Pašvaldība konstatēja, ka pasākuma organizēšana apdraudētu sabiedrisko drošību un cilvēku veselību. Sanāksmes laikā, uzklausot organizatorus, pašvaldība arī neguva pārliecību, ka pasākuma laikā tiks nodrošināta šobrīd valstī spēkā esošo normatīvo aktu ievērošana.

"Es respektēju šo lēmumu, kas ir pieņemts saskaņā ar skaidrām un nepārprotamām tiesībsargājošo iestāžu rekomendācijām. Mēs necīnamies pret sapulcēm, mēs cīnāmies pret vīrusu. Vakar vien no "Covid-19" dzīvību zaudēja 25 cilvēki, mums valstī ir rekordaugsts saslimušo skaits. Ja pavasarī mēs bieži dzirdējām, ka cilvēki nepazīst nevienu saslimušo, tad tagad teju ikviens var teikt, ka zina kādu, kurš ar šo slimību ir saskāries," lēmumu skaidroja Rīgas mērs Staķis.

"Es negribētu, lai mēs nonākam līdz situācijai, kad mēs katrs pazīstam kādu, kas ir aizgājis no šīs slimības. Es visus aicinu nepulcēties un neapdraudēt savus tuviniekus, neapdraudēt pilsoņus, ar ko dzīvojam kopā šajā pilsētā, valstī, aicinu nesarežģīt mediķu darbu," turpināja pilsētas mērs.

Līdzīgi rīkojusies arī Valkas novada dome. Tā trešdien aizliedza biedrībai "Sabiedriskie Satversmes sargi" sestdien, 19. decembrī, no pulksten 12 līdz 16 Valkā rīkot piketu pret Covid-19 ierobežojumiem.


Jāatgādina, ka valdība lēmusi, ka ārkārtējās situācijas laikā joprojām drīkst notikt organizētās sapulces, piketi un gājieni, bet uz tiem atļauts pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēkiem, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības – divu metru fizisku distanci un ievērojot organizatora noteiktās prasības.

Savukārt par epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanu policija var piemērot līdz pat 2000 eiro sodu.

Valdība ārkārtējo situāciju noteikusi līdz 11. janvārim un ieviesusi virkni drošības pasākumu Covid-19 izplatības mazināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!