Jau tuvāko gadu laikā pilsētā būtu nepieciešams uzcelt vēl četrus līdz piecus jaunus bērnudārzus, uzskata Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kreituss, portālu “Delfi” informēja galvaspilsētas domē.
“Delfi” jau ziņoja, ka otrdien Dreiliņos pirmo reizi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas sākta jauna pašvaldības bērnudārza celtniecība. Līdz 2005.gada pavasarim plānots uzbūvēt bērnudārzu, kuru septiņās grupās varēs apmeklēt 136 bērni.

Bērnudārzu trūkums ir viena no aktuālākajām Rīgas problēmām, savukārt ieplānotā vietu skaita palielināšana jau esošajos bērnudārzos varētu nebūt pietiekami efektīvs problēmas risinājums, uzskata domē.

Kreituss uzsver, ka jauna bērnudārza celtniecības uzsākšana Dreiliņos ir visnotaļ pozitīvs notikums, tomēr lai nodrošinātu iespēju iet bērnudārzā visiem mazuļiem, kuru vecāki to vēlas, nepieciešams radīt 2500 – 3000 jaunas vietas.

Pašlaik jau apzināti tie Rīgas rajoni, kuros jauni bērnudārzi būtu visvairāk nepieciešami. Tie ir Ziepniekkalns, Dreiliņu mikrorajons, Centra rajons, "Alfas" un Juglas mikrorajoni, kā arī Pētersalas mikrorajons.

“Mums ir izvēle - celt bērnudārzu tradicionālā veidā, maksājot par to aptuveni vienu miljonu latu, vai par šo pašu naudu uzbūvēt divus, trīs daudz lētākus moduļu bērnudārzus, kas ir pietiekami glīti, lēti un funkcionāli", uzskata Kreituss. Iespējas uzsākt Rīgā moduļu bērnudārzu celtniecību pagaidām gan joprojām ir izpētes stadijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!