Foto: F64
Otrdien Rīgā pulksten 06.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu, kur no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas logiem cēlās dūmi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg sadzīves mantas 30 kvadrātmetru platībā.

No piedūmotās ēkas tika evakuēti 19 un, izmantojot glābšanas maskas, izglābti pieci cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 06.58 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, divos gadījumos meža zemsedze, četros gadījumos bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, sausā zāle, vieglā automašīna, televizors, koka konstrukcijas noliktavā, elektrosadales skapis, elektroinstalācija, labības rugāji, siens, kombains, divos gadījumos šķūņi, malka, neapsaimniekota ēka.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 53 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku, tai skaitā četru meža ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!