Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

Pirmdien desmitos no rīta ugunsdzēsēji devās uz Imantas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas trešajā stāvā dega sadzīves mantas. No ugunsgrēka izglābti četri cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un elektrotehnika 15 kvadrātmetru platībā.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no dzīvokļa pašu spēkiem evakuējās divi cilvēki no kuriem viens tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Spēcīgā sadūmoja dēļ, kas izplatījās uz augšējiem stāviem glābēji ar glābšanas masku palīdzību izglāba četrus cilvēkus.

Pulksten 12.43 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Savukārt pievakarē tika saņemts izsaukums uz Ģertrūdes ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā starp ceturto un piekto stāvu dzīvoklī dega pārsegums. Pirms glābēju ierašanās viens cilvēks evakuējās paša spēkiem un tika nodots mediķiem.

Pulksten 18.14 degšana tika likvidēta.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Kalvenes pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā bija notikusi sadursme starp divām vieglajām automašīnām.

Ugunsdzēsēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Vēl trīs cilvēki no automašīnām izkļuva pirms glābēju ierašanās. Ugunsdzēsēji abām automašīnām atvienoja akumulatora klemmes, tika sakārtota ceļa braucamā daļa un pulksten 12.31 darbs notikuma vietā noslēdzās.

Aizvadītajā diennaktī VUGD darbinieki steidzās uz izsaukumiem, kuros dega dzīvojamā māja, dārza māja, šķūņi, starpsiena un jumta pārsegums, kravas automašīna, sodrēji ēkas dūmvadā, aizkari, galdiņš, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un divos gadījumos atkritumi.

Kopumā pagājušajā diennaktī glābēji saņēma 33 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!