Foto: LETA

Aizvadītajā naktī Rīgā no piedūmotas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas izglābti divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pulksten 23.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Duntes ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas cokolstāvā deg sadzīves mantas un mēbeles 16 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus, bet evakuēja vēl četrus. Divi cilvēki bija evakuējušies pirms VUGD ierašanās.

Ugunsgrēks likvidēts pulksten 1.40.

Trešdien pulksten 9.19 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 120 kvadrātmetru platībā un saimniecības ēkas ārsiena astoņu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā izglābts cilvēks, kas bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Ugunsdzēsēji no uguns izplatības nosargāja divas saimniecības ēkas. Māja nebija aprīkota ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Pulksten14.29 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteinerā, elektrības stabs, elektrības rozete, koku kaudze, sadzīves mantas, grīda, dzīvojamās mājas jumts, divas vieglās automašīnas, kravas automašīna, sodrēji deviņu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 50 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!