Foto: LETA
No 3. līdz 5. novembrim Rīgā norisināsies ikgadējā Latvijas diplomātisko misiju ārvalstīs vadītāju sanāksme, kurā piedalīsies visu Latvijas pārstāvniecību ārvalstīs un starptautiskajās organizācijās vadītāji, kā arī Rīgā rezidējošie Latvijas vēstnieki, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

Līdztekus Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē izvērtējumam, sanāksmē īpaša uzmanība tiks veltīta drošības politikas jautājumiem un ārlietu dienesta lomai valsts ekonomiskās attīstības veicināšanā.

Sanāksmes oficiālā atklāšana paredzēta 4. novembrī, un to atklās ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Sanāksmē piedalīsies un uzrunu teiks Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Vēstniekiem plānotas tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, Saeimas deputātu grupu sadarbībai ar parlamentiem vadītājiem, ekonomikas ministri Danu Reiznieci–Ozolu, satiksmes ministru Anriju Matīsu, finanšu ministru Jāni Reiru, Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Jāni Garisonu, Kultūras ministrijas valsts sekretāru Sandi Voldiņu un Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Normundu Garbaru.

Par eksporta veicināšanu un investīciju piesaisti būs iespēja diskutēt ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru Andri Ozolu, Ārvalstu investoru padomes izpilddirektoru Ģirtu Greiškalnu un vairākiem Latvijas uzņēmējiem.

Sanāksmes reģionālā izbraukuma laikā vēstnieki Rēzeknē tiksies ar pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, apmeklēs Latgales vēstniecību GORS un Terehovas robežkontroles punktā iepazīsies ar tā ikdienas darbu un infrastruktūru.

Latvijas diplomātisko misiju vadītāju sanāksme ir ikgadējs ārlietu dienesta pasākums, kurā pārrunā ārlietu dienesta prioritātes un aktuālos uzdevumus. Šogad tajā piedalīsies 39 Latvijas diplomātisko misiju ārvalstīs vadītāji, vairāki Rīgā rezidējošie Latvijas vēstnieki, Ārlietu ministrijas darbinieki un valsts augstāko amatpersonu ārlietu padomnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!