Foto: DELFI

Visas nākamās nedēļas garumā Rīgā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību cikla “Namejs 2020” ietvaros notiks Militārās policijas (MP) mācības, portālu “Delfi” informēja Aizsardzības ministrijas pārstāve majore Mairita Senkevicina.

MP apdraudējuma pārvarēšanas imitācijas mācības "Kodols 2020" norisināsies Rīgā, Šķirotavā, Krustpils un Asotes ielu apkārtnē, kā arī Mežaparkā, Ķīšezera un Ezermalas ielu apkārtnē, un to laikā pārbaudīs un pilnveidos Militārās policijas gatavību objektu aizsardzībā un darbībās ar aizturētajiem.

Mācības norisināsies diennakts gaišajā un tumšajā laikā, un tajās tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību, dzīvību un nenodara kaitējumu īpašumam.

Apmācībās Militārā policija sadarbosies ar Zemessardzes 1. Rīgas brigādi un Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi.

NBS septembrī un oktobrī intensīvi turpināsies militārās mācības, kuru laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietosies gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lidos militārās lidmašīnas un helikopteri.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Portāls "Delfi" jau iepriekš ziņoja, ka no 15. augusta līdz 4. oktobrim, visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikls "Namejs 2020", lai pārbaudītu un pilnveidotu vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Militāro mācību ciklā "Namejs 2020" piedalās Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri, zemessargi, rezerves karavīri, tostarp Latvijas pilsoņi, kas apgūst rezervistu militārās apmācības kursu, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls – Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Ieslodzījumu vietu pārvaldes darbinieki.

Kopā militāro mācību ciklā "Namejs 2020" piedalās aptuveni 7000 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!