Foto: LETA

Rīgā piektdien no pulksten 9.30 norisināsies orientēšanās mācības karavīriem un zemessargiem, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Mācībās piedalīsies aptuveni 200 karavīru un zemessargu no Zemessardzes 1.Rīgas brigādes un Rīgā izvietotajām regulāro spēku vienībām – Militārās policijas, Štāba bataljona, Nodrošinājuma pavēlniecības, Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, kā arī no Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas.

Mācību mērķis ir uzlabot Rīgas teritorijas īpatnību pārzināšanu, veicināt vienību savstarpējo sadarbību un pilnveidot kopējās plānošanas procedūras. Mācību dalībnieki veiks orientēšanās uzdevumus Rīgas ielās, atrodot konkrētus vides objektus dažādos pilsētas rajonos.

Mācību dalībnieku pārvietošanās paredzēta Centra, Grīziņkalna, Āgenskalna, Torņakalna, Dzegužkalna, Iļģuciema, Čiekurkalna un Teikas rajonos.

Mācībās piedalīsies Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku karavīri un zemessargi kaujas formas tērpos, bez ieročiem un bez militārā ekipējuma.

Mācības organizē Zemessardzes 1. Rīgas brigāde sadarbībā ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!