Foto: Publicitātes foto

Sestdien Rīgas ostā ieradies ASV Jūras spēku kuģis-iznīcinātājs "USS Arleigh Burke" (DDG 51), informē ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļa.

Ārleja Bērka (Arleigh Burke) klases kuģis Latvijas galvaspilsētā ieradies plānotā vizītē.

Vizītes ietvaros, ASV kuģa apkalpes locekļi apmeklēs NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centru (Stratcom), iepazīsies ar Baltijas reģiona vēsturi un Latvijas galvaspilsētu. "USS Arleigh Burke" kuģis uz sava klāja uzņems Latvijas valdības, Aizsardzības ministrijas, Nacionālo bruņoto spēku un ASV vēstniecības pārstāvjus.

"USS Arleigh Burke" kuģis pašlaik veic savu otru patruļu ASV Jūras spēku Eiropas operāciju zonā, sadarbojoties ar NATO sabiedrotajiem un partneriem. "USS Arleigh Burke" patrulēšanu sāka jūnijā, Atlantijas okeānā un Vidusjūrā. Baltijas jūrā "USS Arleigh Burke" turpina savu diplomātisko saišu stiprināšanas misiju starp NATO alianses sabiedrotajiem.

Mobilie un daudzām misijām piemērotie kuģi regulāri darbojas Eiropas un Āfrikas ūdeņos, demonstrējot savas spējas. "USS Arleigh Burke" ir viens no pieciem ASV Jūras spēku iznīcinātājiem, kas atrodas Rotas Jūras spēku bāzē (Spānijā) un ir norīkots, lai atbalstītu NATO integrētās gaisa raķešu aizsardzības sistēmu, informē ASV vēstniecība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!