Foto: AFP/Scanpix
Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā trešdien nolemts piešķirt 172 322 eiro līdzfinansējumu algoto sabiedrisko darbu veikšanai otrajā pusgadā, kas ļaus izveidot 688 pagaidu darba vietas, informēja pašvaldībā.

Aktīvi nodarbinātības pasākumi pašvaldības iestāžu izveidotajās darba vietās veicina bezdarbnieku darba iemaņu iegūšanu un uzturēšanu, vienlaikus tiek sekmēta pilsētas tīrība, sakoptība un labiekārtotība. Katra pasākumā iesaistītā bezdarbnieka ikmēneša atlīdzība ir 142,29 eiro, bezdarbniekiem tiek arī veiktas veselības pārbaudes.

Kopš gada sākuma projektā piedalījušies 1688 darba meklētāji.
Šogad sabiedriskajiem darbiem kopumā paredzēti 6,76 miljoni eiro, no kuriem 5,36 miljoni eiro ir Eiropas Sociāla fonda finansējums un 1,39 miljoni eiro - Rīgas domes līdzfinansējums. Projektā pieejamo darbavietu skaits pakāpeniski tiek samazināts.

Rīgas domes Labklājības departamenta Projektu koordinācijas sektora vadītājs Kristaps Supe šodien komitejas sēdē atzina - kaut arī šis projekts izveidots ekonomiskās krīzes smagākajā posmā kā sociālās palīdzības instruments cilvēkiem, kas palikuši bez darba, to joprojām par ļoti vērtīgu un nepieciešamu atzīst gan projektā iesaistītie darba devēji, gan nodarbinātie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!