Foto: LETA

Rīgā kopumā ir 249 izglītības iestādes. No tām 137 iestādes šobrīd vēl piedalās pedagogu streikā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Vispārējās izglītības skolu nodaļas vadītāja Anita Pēterkopa.

Šobrīd Rīgā kopumā 34 izglītības iestādes ir slēgtas. To vidū 25 pirmsskolas izglītības iestādes un deviņas skolas.

Pārējās 103 izglītības iestādēs, kas piedalās streikā, mācību process notiek daļēji.

Vaicāta par vecāku attieksmi pret streiku, departamenta pārstāve norādīja, ka tā kopumā esot saprotoša. "Vecāki par šo iebildumus neceļ, viņi saprot. Mēs vecākus savlaicīgi par lietām, ko plānojam īstenot, esam informējuši," skaidroja Pēterkopa, piebilstot, ka vecākiem gan esot daudz jautājumu, piemēram, par ēdināšanu.

Ieskicējot finansiālo situāciju galvaspilsētas izglītības nozarē, departamenta pārstāve atzina, ka kopumā tā ir sliktāka iepretim citām pašvaldībām. "Rīgā, ja rēķina viena skolēna vidējās izmaksas, tad tas ir viszemākais rādītājs Latvijā. Tāda šajā brīdī ir valdības politika," norādīja Pēterkopa.

Kā vēstīts, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadībai un valdības pārstāvjiem pirmdienas vakarā joprojām bija atšķirīgi redzējumi par streika prasību izpildi, tāpēc par domstarpību jautājumiem diskusijas vēl turpināsies.

Pirmdien, 24. aprīlī, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) rīkoja protesta gājienu, kam seko trīs dienu streiks, prasot politiķiem pildīt iepriekš septembrī panākto vienošanos par pedagogu darba samaksas paaugstināšanu. Kā novēroja portāls "Delfi", gājiens pulcējis tūkstošiem dalībnieku. Jau stundu pirms gājiena sākuma bija sanākuši jau vairāki simti protesta akcijas dalībnieku un to skaits arvien pieauga. Notiekošajam bija iespējams sekot tiešraidē portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!