Foto: F64

Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien, 8. maijā, lēmusi pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) samaksas termiņu par pirmo ceturksni no 15. maija uz 1. jūliju, savukārt nodokļa apmaksa par otro ceturksni pārcelta uz 17. augustu.

Iepriekš NĪN apmaksas termiņu par pirmo ceturksni pagaidu administrācija pārcēla no 31. marta uz 15. maiju.

Pašvaldība norāda, ka saistībā ar lēmumu pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju ir nepieciešams pārcelt arī NĪN maksājumu termiņus uz vēlāku laiku.

NĪN summa par gada pirmo ceturksni kopā veido 7 538 000 eiro, savukārt otrā ceturkšņa apmaksājamā nodokļa apmērs ir 21 685 000 eiro.

Lēmums paredz, ka līdz minētajiem datumiem par neveiktajiem maksājumiem netiks aprēķināta nokavējuma nauda. Izmaiņas attieksies uz visiem NĪN maksātājiem, kuriem ir pienākums maksāt nodokli par Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Vienlaikus pašvaldība informē, ka NĪN administrēšanas programmatūras NINO pielāgošanas izmaksas termiņu pārcelšanai tiek prognozētas aptuveni 3500 eiro apmērā.

Jau ziņots, ka saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pašvaldībām ir tiesības pārcelt NĪN apmaksas termiņu.

Pamatojoties uz likuma "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību", pašvaldībai ir tiesības noteikt citus nekustamā īpašuma nodokļa samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku 2020. gada ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!