Foto: Publicitātes foto

Līdz novembra beigām Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde pilsētā atjaunos septiņus uz pašvaldības zemes esošus spēļu laukumus, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Atjaunošanas kopējās izmaksas ir 308 000 eiro.

Paredzēts, ka elementu nomaiņa septembrī sāksies rotaļu laukumos Dzirciema ielā 24, Silikātu ielā 4, Rostokas ielā 42A un Zundānu ielā 2. Līdz novembra beigām atjaunošanas darbi tiks veikti arī rotaļu laukumos Garajā ielā bez numura, Tapešu ielā bez numura un Slimnīcas ielā 8A.

Lai veiktu spēļu laukumu elementu nomaiņu, vispirms minētajās vietās tiks veikta nolietoto elementu demontāža. Tāpat tiks nomainīti pie laukumiem esošie nolietotie soliņi un atkritumu tvertnes.

Notiks arī laukumu esošā seguma atjaunošana. Izņēmums būs rotaļu laukums Dzirciema ielā 24, kas tiks pie jauna gumijas mulčas seguma.

Kā ziņots, pēc Dzirciema un Iļģuciema apkaimju biedrības ierosinājuma Rīgas domes Mājokļu un vides departaments augusta sākumā sāka bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu Nordeķu parkā.

Ziņots, ka šogad Rīgas dome rotaļlaukumiem pievērsusi sevišķu uzmanību – ieplānots apsekot pilnīgi visus rotaļu rīkus, kas atrodas domes pārziņā. Bīstamos un novecojušos elementus vai pat veselus laukumus likvidē, un tas sadusmojis apkārtējos iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!