Foto: LETA

Rīgas dome (RD) ir vienojusies ar SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Lautus" par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu visiem rīdziniekiem ar līdzšinējiem noteikumiem arī pēc 11. decembra, kad beigsies izsludinātā ārkārtējā situācija, portālu "Delfi" informēja RD.

Vienošanās ar uzņēmumiem tika panākta sarunu procedūras rezultātā.

RD Mājokļu un vides departaments līgumus ar atkritumu apsaimniekošanas kompānijām noslēdza 26. un 27. novembrī, un tie stāsies spēkā 12. decembrī.

Līgumi būs spēkā līdz dienai, kad tiks noslēgts līgums ar jaunu atklātā konkursā izraudzītu uzņēmumu vai līdz brīdim, kad stāsies spēkā Konkurences padomes gala lēmums par pašvaldības un AS "Tīrīga" noslēgto koncesijas līgumu.

Noslēgtie līgumi paredz, ka atkritumu apsaimniekotājiem ir pienākums ar 12. decembri nodrošināt pakalpojuma sniegšanu, nepasliktinot pakalpojumu sniegšanas būtiskos nosacījumus, kādi klientiem bija spēkā līdz 11. decembrim.

Rīdziniekiem, kuriem līdz 14. septembrim bija noslēgti līgumi ar SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Lautus", jauni līgumi nebūs jāslēdz.

Savukārt Rīgas iedzīvotājiem, kurus līdz 14. septembrim apkalpoja SIA "Pilsētvides serviss", bet ārkārtējas situācijas periodā to apkalpošanu pārņēma SIA "Clean R" un SIA "Eco Baltia vide", līdz 31. decembrim ir jānoslēdz līgumi, ja tas līdz šim brīdim nav izdarīts.

Ar jautājumiem par līgumu pārslēgšanas iespējām var vērsties pie jau minētajiem atkritumu apsaimniekotājiem un RD Mājokļu un vides departamentā.

Jau ziņots, ka RD Mājokļu un vides departaments ir izsludinājis jaunu atklātu konkursu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, vienlaikus plānojot sarunu procedūru pakalpojuma nepārtrauktības nodrošināšanai līdz tā beigām.

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes vadītāja Evija Piņķe iepriekš apliecināja, ka konkurss ir izsludināts, ņemot vērā spēkā esošos saistošos noteikumus. Iepriekš vēstīts, ka jaunos noteikumus, kas tostarp paredz vietvarā atkritumu apsaimniekošanu dalīt četrās zonās, neapstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM).

Piņķe arī apstiprināja, ka izsludinātais iepirkums paredz trīs atkritumu apsaimniekošanas zonas un viens piegādātājs varēs iegūt tiesības sniegt pakalpojumu tikai vienā zonā.

Kā informēja domē, konkurss izsludināts uz septiņiem gadiem no līguma spēkā stāšanās brīža vai līdz Konkurences padomes galīgajam lēmumam, ja tiks atzīts, ka noslēgtais šī gada 14.jūnija koncesijas līgums ar AS "Tīrīga" ir spēkā esošs un uzņēmums ir tiesīgs turpināt līguma slēgšanu ar iedzīvotājiem un sākt pakalpojuma sniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!