Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Svētdien Rīgā, Ziemeļu ielā, kādas dzīvojamās mājas dzīvoklī nograndis sprādziens, bojājot ēku un daļu no iemītniekiem uz laiku atstājos bez pajumtes.

Pašvaldības uzņēmumā "Rīgas namu pārvaldnieks" pastāstīja, ka sprādziens noticis vienā no dzīvokļiem. Pēc eksplozijas pamatīgi bojāti ir divi dzīvokļi, taču bojājumi ir arī citviet ēkā.

Daļai iemītnieku ir atļauts atgriezties savās mājvietās, bet daļā mājas nav ļauts uzturēties. Patlaban vēl neesot skaidri zināms, kādi un cik apjomīgi remontdarbi būs nepieciešami.

Kopumā šajā ēkā ir astoņi dzīvokļi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Šaboha pastāstīja, ka svētdienas rītā saņemta informācija par bojātām ēkas konstrukcijām. Ugunsdzēsēji norādītajā adresē konstatējuši, ka aptuveni par 40 centimetriem atvirzījusies ēkas siena. Glābēji apkārtni norobežojuši un no ēkas evakuējuši aptuveni desmit cilvēkus, tālāk darbu pārņēmuši pašvaldības dienesti.

Arī Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina sacīja, ka policija bija notikuma vietā, taču nekāds noziedzīgs nodarījums nav konstatēts, bet sienas deformācijas iemeslus skaidrojot pašvaldības iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!