Foto: DELFI
Pagājušajā gadā Rīgas Dzemdību namā un Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā kopumā piedzimuši 7795 bērni, savukārt 22 no viņiem tika pamesti slimnīcā vai arī vecāki no viņiem atteikušies.

Atstāto bērnu skaits pērn bija mazākais pēdējos trīs gados, taču arī dzimušo skaits ik gadu samazinās. Piemēram, 2010.gadā Rīgas Dzemdību namā piedzimuši 6236 bērni, no kuriem atstāti tika 29, 2009.gadā dzimušo skaits bija 6723, bet atstāts tika 31 jaundzimušais, savukārt 2008.gadā dzimuši 7404 bērni, bet slimnīcā atstāja 13 bērnus.

Kā uzsvēra Rīgas Dzemdību nama pārstāvis, likumdošanā ir paredzēts laika periods, kurā bērna māte tomēr var paņemt atpakaļ savu bērnu, bet Dzemdību namā rīcībā nav informācijas par gadījumiem, kad māte ir pārdomājusi un paņēmusi atpakaļ savu bērnu.

Savukārt Stradiņa slimnīcā pērn dzimuši 2035 bērni, savukārt četras sievietes izteikušas nodomu neuzņemties jaundzimušā aprūpi.

Kā ziņots, pērn Rīgā četrām ģimenēm piedzimuši trīnīši, tostarp divām ģimenēm trīnīši nāca pasaulē Stradiņa slimnīcā, bet vēl divām ģimenēm - Rīgas Dzemdību namā. Vēl vienai ģimenei trīnīši piedzimuši Jēkabpils reģionālajā slimnīcā.

Pērn kopumā piedzimis visvairāk trīnīšu pēdējos gados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!