Rīgas sabiedriskajā transportā šogad maijā pieķerti 897 bezbiļetnieki, kas ir četras reizes mazāk nekā aprīlī un 7,4 reizes mazāk nekā pērn maijā, liecina pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" apkopotie dati.

Maijā sabiedriskajā transportā kopumā esot veiktas 28 900 pārbaudes, kas ir par 7980 pārbaudēm vairāk nekā mēnesi iepriekš, taču neskatoties uz pārbaužu daudzumu pieķerto bezbiļetnieku skaits ir būtiski mazāks, nekā parasti. Piemēram, martā "Rīgas satiksmes" kontrolieri veica apmēram tikpat pārbaužu kā maijā - 28 113, taču šajā mēnesī pieķerto bezbiļetnieku skaits bija vairākas reizes lielāks - 5576.

Savukārt, salīdzinot ar pērnā gada maiju, kad sabiedriskajā transportā tika veiktas 25 052 kontroles un pieķerti 6640 bezbiļetnieku, šogad maijā pieķerto bezbiļetnieku skaits sarucis 7,4 reizes.

Tādējādi dati apliecina pirms vēlēšanām sociālo tīklu lietotāju novērojumus, ka kontrole sabiedriskajā transportā ir ļoti reta parādība, turklāt bez biļetes braucošie pasažieri netiek sodīti, vien brīdināti.

"Rīgas satiksme" pārbaužu skaitu skaidro arī ar to, ka šogad maijā tika veikta ne tikai biļešu kontrole, bet arī pasažieru plūsmu pārbaude, lai iegūtu informāciju par nepieciešamo reisu nodrošinājumu vasarā, kā arī vērtētas vietas, kurās turpmāk tiks veidoti kontroles reidi.

Tostarp autobusos 2017.gada maijā notverti 470 bezbiļetnieku, trolejbusos - 263, bet tramvajos - 164 bezbiļetnieki. No notvertajiem bezbiļetniekiem 199 sodu samaksāja uzreiz, bet 690 bezbiļetniekiem izrakstīts rēķins.

"Rīgas satiksme" arī informēja, ka maijā Rīgas sabiedriskajā transportā visvairāk pārbaužu bija autobusos - 12 724, kamēr trolejbusos veiktas 10 728 pārbaudes, bet tramvajos - 5538 pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!