Foto: F64
No rīta Latvijas teritorijas lielākajā daļā saglabāsies brāzmains vējš 20-23 metri sekundē, savukārt piekrastē vēja brāzmas sasniegs 25-30 metri sekundē, bet pakāpeniska vēja pierimšana sāksies pēcpusdienā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Aktīvais ciklons Joda turpina pārvietoties uz austrumiem, un no rīta Rīgā ūdens līmenis saglabāsies +100...+120 centimetru robežās, vēsta LVĢMC.

Līdz pulksten 5 pirmdienas rītā visstiprākās vēja brāzmas tika novērotas Ventspilī un Liepājā, kur ziemeļrietumu vējš brāzmās sasniedza 29-31 metru sekundē, bet turpmākajās stundās vēl turpināsies vēja pastiprināšanās, vēsta LVĢMC. Rīgā visstiprākās vēja brāzmas gaidāmas pirmdien no rīta.

Pulksten 6 no rīta apmēram 20 tūkstoši Latvijas mājsaimniecību vēja dēļ bija bez elektrības, LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" pastāstīja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bīdere, kura gan uzsvēra, ka uzņēmums dara visu, lai pēc iespējas ātrāk elektrības padevi atjaunotu. Lielākie bojājumi ir Vidzemē un Zemgalē.

Vētras dēļ kavējas Madonas, Zilupes un Aizkraukles vilcieni, Latvijas Radio pastāstīja "Pasažieru vilciena" pārstāvis Andrejs Fiļipovs.


Tikmēr arī "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) informē, ka naktī un no rīta saglabājies stiprais vējš, kurš brāzmās teritorijas lielākajā daļā sasniedz 20-23 metrus sekundēs, bet jūras piekrastē sasniedz 25–30 metrus sekundē. Brauktuves ir slapjas. Pūš stiprs vējš, vietām līst, gaisa temperatūra no +3 līdz + grādiem.

Vēja rezultātā uz ceļiem var būt sagāzti nolauztie koki un to zari, kā arī var būt nodarīti bojājumi satiksmes organizācijas līdzekļiem. Tāpēc LVC aicina autovadītājus, kas devušies ceļā, būt īpaši uzmanīgiem, pievērst pastiprinātu uzmanību ceļam un informēt LVC Satiksmes informācijas centru par nolūzušiem kokiem, kas traucē vai apdraud satiksmi, un par sabojātu ceļu aprīkojumu.

Savukārt Liepājas ostā spēcīgākās vēja brāzmas fiksētas svētdienas, vakarā pulksten 22:55, kad dienvidrietumu vējš sasniedza 30 metrus sekundā, bet nakts Liepājas ostā aizvadīta mierīgi, portālu "Delfi" informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Naktī vējš mainīja virzienu uz ziemeļrietumu un pakāpeniski samazinājās. Pirmdienas rītā 5:30 Liepājas ostā pūta ziemēlrietumu vējš brāzmās, sasniedzot ātrumu 22,5 metrus sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!