Foto: LETA

Rīgas domes Labklājības departaments aicinājis politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībniekus svētku pabalstam pieteikties attālināti, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 102. gadadienu, politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki – valsts pensiju saņēmēji, kā ik katru gadu, novembrī saņem svētku pabalstu. Pabalsta apmērs vienai personai ir 100 eiro.

Pirmdien, 2. novembrī, Rīgas Sociālais dienests ir izsūtījis vēstules ar aicinājumu atvērt bankas kontu un paziņot par to dienestam tiem pabalsta saņēmējiem, kuri pēc sociālo pabalstu administrēšanas lietojumprogrammas "Sopa" datiem to vēl nav izdarījuši.

No 9. novembra Rīgas Sociālais dienests sāks svētku pabalsta pārskaitīšanu uz klientu norēķinu kontiem. Pabalsts tiks pārskaitīts visu novembra mēnesi.

Veselības stāvokļa dēļ vairāk nekā 50 rīdziniekiem no 9. līdz 21. novembrim pabalsta piegāde notiks mājās, ievērojot visus epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Tiem rīdziniekiem, kuri nebūs atvēruši bankas kontu, svētku pabalsta izmaksa notiks novembra beigās dienas centra "Ābeļzars" telpās, tāpēc Labklājības departaments aicina sekot līdzi informācijai. Tomēr, ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī un rūpējoties par klientu un darbinieku veselību, kā arī, lai novērstu drūzmēšanos, departaments aicina būt saprotošiem un nokārtot iespēju saņemt pabalstu attālināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!