Foto: LETA

Par lielāko cilvēktiesību notikumu Latvijā nosauktais "Riga Pride" šogad ar plašu pasākumu programmu risināsies no 29. maija līdz 4. jūnijam, "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

"Riga Pride" tiek rīkots, lai iestātos par iekļaujošu un līdztiesīgu Latvijas sabiedrību.

Nedēļas kulminācijā 3. jūnijā norisināsies notikuma centrālais pasākums – "Riga Pride" gājiens un noslēguma koncerts.

"Riga Pride" nedēļas laikā norisināsies turpat desmitiem dažādu pasākumu, tostarp Dažādības un iekļaušanas forums, starptautiska cilvēktiesībām un demokrātijai veltīta konference ar dažādu nozaru ekspertu dalību, dažādas diskusijas, darbnīcas, izstādes, kino seansi un koncerti.

Praida nedēļa noslēgsies ar galveno un visgaidītāko "Riga Pride" notikumu – lielo gājienu, kas Rīgas ielās kopā pulcēs tūkstošiem cilvēku.

Gājiens noslēgsies ar īpašu svētku koncertu, kurā uzstāsies Latvijā zināmi un iemīļoti mūziķi. Savukārt līdz šim grandiozākā noslēguma ballīte pirmo reizi norisināsies "Praida kvartālā "Briānija"".

"Riga Pride" organizē LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka", sadarbībā ar "Active Rainbow", Latvijas Dažādības hartu, bāru "Skapis", kvartālu "Briānija" un daudzām citām nevalstiskajām organizācijām, kultūrvietām, uzņēmumiem, starptautiskajām institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!