Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien līdz plkst.19 Rīgas reģionā notikuši jau 100 ceļu satiksmes negadījumi, kas ir vairāk nekā ikdienā. Uz Ventspils šosejas apgāzies autobuss, bet cilvēki šajā avārijā nav cietuši.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, lielākā daļa negadījumu šodien notikusi slideno ceļu dēļ. Izsaukumu skaits palielinājies tieši pēdējo stundu laikā.

Sadovskis uzsvēra, ka vairākas avārijas notikušas uz Jūrmalas šosejas virzienā uz Jūrmalu, tieši izbraucot no Rīgas. Šajā vietā policija aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Lita Juberte pastāstīja, ka ap plkst.17 Rīgas-Ventspils šosejas 56.kilometrā uz sāniem apgāzies autobuss, kurā bijuši arī bērni, taču negadījumā neviens cilvēks nav cietis. Satiksme notikuma vietā patlaban nav ierobežota.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Viktorija Šembele pastāstīja, ka uz notikuma vietu aizsteigušies arī glābēji, kuri palīdzējuši no autobusa izkļūt 15 bērniem un četriem pieaugušajiem.

Aculiecinieka video.

Kā ziņots, uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem sniegs daudzviet apgrūtina braukšanu, informēja uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra dispečere Inese Fecere.

Rīgas apkārtnē, kā arī Jelgavas, Bauskas, Valmieras un Ainažu virzienos braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visa posma garumā. Šajā virzienā snieg un daudzviet veidojas apledojums.

Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga-Tukums. Šajā posmā autoceļš apledo, un vietām ir sniegots.

Liepājas virzienā apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus posmā Rīga-Annenieki.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga-Nīcgale un posmā Jēkabpils-Varakļāni. Arī šajos posmos autoceļš apledo un vietām ir sniegots.

Siguldas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga-Vireši.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas, Aizkraukles, Bauskas, Cēsu, Jēkabpils, Limbažu, Madonas, Ogres, Tukuma, Valkas un Valmieras apkaimēs. Autoceļi sniegoti, vietām aizputinājumi un apledo.

Pa vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi visā Latvijā.

Visos iepriekšminētajos posmos brauktuves tīra un kaisa.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi naktī gaidāms slapjš sniegs un snigšanas laikā redzamība pasliktināsies līdz 200-500 metriem. Tāpat uz brauktuvēm veidosies apledojums un vietām arī sniega sanesumi.

Autovadītāji aicināti izvēlēties ceļa stāvoklim un savām prasmēm atbilstošu braukšanas ātrumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!