Foto: Shutterstock

Rīgā pērnā gada nogalē sakārtotas divas vidi degradējošas būves Trijādības un Juglas ielā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Kā pārliecinājušies departamenta speciālisti, ir sakārtots B kategorijas grausts Trijādības ielā 9. Kā būves īpašniece reģistrēta VAS "Latvijas Jūras administrācija". No īpašnieces departamentā pērn decembra beigās tika saņemta vēstule, kurā teikts, ka ir veikti būves sakārtošanas darbi, vienlaikus lūdzot apsekot būvi un izskatīt jautājumu par tās klasifikācijas maiņu Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisijas sēdē. No būves fotofiksācijas, kas pievienota iepriekš minētajā vēstulē, ir redzams, ka būve ir sakārtota.

Tāpat sakārtota C kategorijas vidi degradējoša būve Juglas ielā 15 A. Būves īpašniece ir SIA "Baltfarm". Īpašniece janvāra sākumā vēstulē informēja departamenta Būvju sakārtošanas pārvaldi, ka veikti objekta sakārtošanas darbi. No iepriekšējās vēstules pielikumā pievienotajiem būves fotoattēliem ir secināms, ka tās vizuālā stāvokļa bojājumi ir novērsti.

Kā ziņots, Rīgā ir vairāk nekā 400 ēkas, kas degradē pilsētvidi, apdraud apkārtējo drošību un veselību vai ir neapdzīvotas. Vairāk nekā 90% no tām atrodas privātīpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!