Foto: F64

Trešdien Rīgā sāksies Ziemassvētku pasākumi, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

No pulksten 18 līdz 21 Vecrīgā notiks tradicionālā bluķa vilkšana. Svinības tiks atklātas Rātslaukumā, turpinoties maršrutā no Rātslaukuma līdz Grēcinieku ielai, tad pa Audēju ielu, Vaļņu ielu, Kaļķu ielu, Līvu laukumu, Zirgu ielu, Doma laukumu, Jaunielu un atpakaļ Rātslaukumā.

Bluķa vilkšanā piedalīsies folkloras kopas no Rīgas un novadiem, pirmsskolas izglītības iestāžu un pamatskolu audzēkņi, kā arī ikviens cits interesents.

Atgriežoties Rātslaukumā, notiks bluķa dedzināšanas rituāls, un svinības turpināsies līdz pulksten 21 ar dziesmām, rotaļām un dančiem, par ko gādās folkloras kopa "Skandinieki", "Zeidi" un "Dandari", kā arī Rīgas Danču klubs. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties siltu tēju un citus Ziemas saulgriežu gardumus.

Savukārt no pulksten 17 pie Rīgas Kultūras un atpūtas centra "Imanta" ikvienu pasākuma "Bluķi vilku vakarā" dalībnieku iepriecinās tradīciju kopa "Silavoti", aicinot iesaistīties rotaļās, dziedāt dziesmas, kā arī pieredzēt bluķa dedzināšanu.

Rosību galvaspilsētā turpinās arī vairāki Ziemassvētku tirdziņi. Dāvanas un svētku cienastu iespējams sarūpēt Āgenskalnā, Kalnciema kvartālā, Doma laukumā, Esplanādes parkā un citviet.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!