Aprīlī Rīgā sākušies kārtējie ielu seguma remontdarbi, kas ilgs līdz vasaras beigām un kopumā izmaksās 4,5 miljonus latu.
Vasarā iecerēts remontēt vairāk nekā simt objektu aptuveni miljons kvadrātmetru platībā. Tas ir par aptuveni 20% vairāk nekā pagājušajā gadā, preses konferencē ortdien informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Ivars Zarumba.

Šobrīd noslēgusies remontdarbu izsoles pirmā un otrā kārta. Aprēķināts, ka pirmās kārtas remontdarbi, kas noslēgsies jūnija beigās, pilsētai izmaksās 2,1 miljonu latu, bet otrās - 2,4 miljonus latu.

Zarumba pauda gandarījumu, ka gan pirmajā, gan otrajā izsolē izdevies ietaupīt pilsētas līdzekļus kopumā par 320 tūkstošiem latu.

Aprīļa sākumā sākti pirmās - Vīlipa ielas - remontadarbi, bet mēneša laikā ielu seguma atjaunošana sāksies vēl sešos objektos.

Pirmās ielu seguma atjaunošanas kārtas ietvaros paredzēts remontēt Kārļa Ulmaņa gatvi no pilsētas ropbežas līdz Lucavsalai, Daugavgrīvas šoseju no Podraga ielas līdz Zilajai ielai, Kurzemes prospekta, Jaunciema gatves, Ganību dambja un Mūkusalas ielas atsevišķus posmus, Vecāķu prospektu no Emmas ielas līdz dzelzceļa pārbrauktuvei un citus.

Savukārt otrajā līdzās citām tiks remontētas arī trīs Rīgas centra ielas - Bruņinieku, Elizabetes un Dzirnavu ielas.

BNS jau ziņoja, ka aprīlī sākušies arī četru Rīgas tiltu - dzelzceļa pārvada Deglava ielā, pārvada pār dzelzceļu Kalnciema ielā, Sarkandaugavas tilta Kundziņsalā un tilta pār pilsētas kanālu Kronvalda bulvārī - remontdarbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!