Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Trešdien, uz Rīgas ielām atkal parādoties sniegam, pašvaldība vairākas reizes tās kaisījusi. Konkrēti brauktuvju kaisīšanai esot izmantots mitrais sāls, savukārt ietvju - smilts. Abi kaisīšanai izmantotie materiāli pēc tam tiek savākti no ielām, taču šo procesu, kas parasti tiek veikts beidzoties ziemai, patlaban ir ietekmējusi snigšana, portālam "Delfi" skaidroja Rīgas domē.

Ielu kaisīšana Rīgas ielās esot veikta no pulksten 1.30. Kopumā darbus veikušas 34 kompleksās ielu tīrāmās un kaisāmās mašīnas.

Uz Rīgas tiltiem un pārvadiem pretslīdes materiāla kaisīšanu, pēc domē paustā, nodrošināja astoņas vienības, savukārt pārējās 26 darbus veica Rīgas ielās.

Atkārtota ielu un tiltu kaisīšana, kā norāda domē, sākta no pulksten 9. Pēc tam gaisa temperatūra iesilusi, tādēļ vairāk nebija nepieciešama papildu kaisīšana.

Kā vēstīts, Latvijas lielāko daļu trešdien pārklājusi sniega sega, daudzviet tā ir pāris centimetrus bieza, bet Siguldā un Rīgā uzsniguši attiecīgi pieci un septiņi centimetri sniega, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Ceļi daudzviet bija sniegoti un apledojuši. No rīta vēl vietām Vidzemē un Latgalē īslaicīgi sniga, lokāli bija vērojams intensīvs sniegputenis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!