Foto: DELFI

AS "Rīgas siltums" siltuma cena no 1.novembra nemainīsies un būs 40,99 lati (Ls/MWh) jeb 58,32 eiro par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt decembrī un janvārī siltuma cena varētu pat nedaudz samazināties, informēja "Rīgas siltums".

Prognozēts, ka decembrī un janvārī siltumenerģijas cena samazināsies – par piegādāto siltumu plānots piemērot tarifu 40,34 Ls/MWh (57,40 EUR/MWh) bez PVN. Prognozētā siltuma cena decembrī būs par 11% zemāka nekā pērn.

Rīgā novembrī siltumenerģijas tarifs ir arī par 22% mazāks nekā Viļņā un par 13% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas cena novembrī, decembrī un janvārī noteikta, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" šī gada 8.novembra publicēto paziņojumu "Latvijas Vēstnesī" par dabasgāzes tirdzniecības cenu - 205 lati par 1000 kubikmetru (291,69 eiro) novembrī un prognozēto dabasgāzes tirdzniecības cenu 200 lati par 1000 kubikmetru (284,57 eiro) decembrī un janvārī.

"Rīgas siltums" ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS "Latvijas Gāze" publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"" līdz tekošā mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!