Foto: LETA
Sinoptiķi naktī uz ceturtdienu Rīgā sola spēcīgu puteni, īpaši ap plkst.6 no rīta, tāpēc ceturtdien autovadītāji galvaspilsētas sabiedrisko transportu varēs izmantot bez maksas, uzrādot auto tehnisko pasi, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Pašvaldība arī aicina maksimāli izmantot sabiedrisko transportu, nevis personīgo auto, lai tādējādi atvieglotu satiksmi un ielu tīrīšanas darbus.

Derīgas braukšanai sabiedriskajā transportā būs arī tehniskās pases, kuras izsniegtas, piemēram, uz līzinga kompāniju, citu ģimenes locekļu vai citu personu vārda, informēja pašvaldība.

Tehniskā pase kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tā nav jārāda transportlīdzekļa vadītājam. Bezmaksas braukšana neattiecas uz mikroautobusu pārvadājumiem, uzsvēra pašvaldībā.

Informāciju, kurās dienās šādi atvieglojumi stājas spēkā, var atrast pašvaldības interneta vietnēs sniegs.riga.lv, riga.lv.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departaments informēja, ka līdz ar snigšanas sākšanos ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi darbā iesaistīs visu pieejamo tehnikas daudzumu - specializētās kaisīšanas mašīnas, autogreiderus un traktorbirstes.

Satiksmes departaments arī atgādināja, ka satiksmes plūsma galvaspilsētā varētu būt palēnināta. Transportlīdzekļu vadītāji aicināti ievērot lielāku braukšanas distanci un izvēlēties ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu.

Aktuālākā informācija par situāciju Rīgas ielās pieejama sociālā tīklā Twitter kontā @rdsvc - https://twitter.com/rdsvc

Jau ziņots, ka Rīgas dome decembra vidū pavēstīja, ka stipras snigšanas laikā autovadītāji Rīgā, uzrādot transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību, varēs bez maksas izmantot sabiedrisko transportu.

Pēc domes paustā, šie braukšanas atvieglojumi ieviesti, lai samazinātu satiksmes intensitāti un sastrēgumus stipras snigšanas laikā un atvieglotu ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!