Rīgā šogad ielu seguma periodiskās atjaunošanas darbi tiks veikti par 3,7 miljoniem latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja dati.

Rīgas domes Satiksmes departamenta izsludinātajā konkursā pieteikušies trīs pretendenti, no kuriem par labākajiem atzīti divu kompāniju - SIA "Binders" un AS "Ceļu pārvalde" - piedāvājumi. Ar "Ceļu pārvaldi" plānotā līguma summa ir 946 289 lati bez PVN, bet ar "Binders" - 2 114 979 lati bez PVN.

Pašvaldība ielu seguma atjaunošanai pirms konkursa izsludināšanas bija plānojusi izlietot 4,07 miljonus latu.

2008. gadā pēc Satiksmes departamenta pasūtījuma Rīgā jauns asfaltbetona segums tika uzklāts 26 ielām kopumā 204 906 kvadrātmetru platībā. Arī šogad ielu seguma periodiskās atjaunošanas programmas gaitā jaunu asfaltbetona segumu paredzēts uzklāt 26 Rīgas ielām kopumā 200 685 kvadrātmetru platībā.

Kopumā Rīgā ir 1753 ielas ar kopējo platību 8,7 miljoni kvadrātmetru, kā arī 105 tilti, tuneļi un satiksmes pārvadi.

Kurzemes rajonā šogad tiks atjaunoti Anniņmuižas bulvāra posmi, Jūrmalas gatve no Kurzemes prospekta līdz satiksmes pārvadam, Kurzemes prospekts no Zentenes ielas līdz Dammes ielai un Slokas iela no Dzirciema ielas līdz Observatorijas ielai.

Latgales priekšpilsētā šogad tiks atjaunota Ķengaraga iela no Dienvidu tilta līdz Kaņieru ielai, Lubānas iela no Rēznas ielas līdz Lomonosova ielai, Strūgu iela, Meirānu iela, Ogres iela no Krasta ielas līdz Maskavas ielai, Pērnavas iela no Vagonu ielas līdz Matīsa ielai un Narvas iela.

Vidzemes priekšpilsētā šogad tiks atjaunota Brīvības iela no Šmerļa ielas līdz Ropažu ielai, Malienas iela no Hipokrāta ielas līdz Juglas ielai, Žagatu iela un Induļa iela, Šmerļa iela no Malienas ielas līdz Druvienas ielai, kā arī Līduma iela.

Ziemeļu rajonā šogad tiks atjaunota Eksporta iela no Katrīnas dambja līdz pagriezienam uz ostu, Katrīnas iela, Rankas iela no Ganību dambja līdz ēkai Nr.4, Hāpsalas iela un Ziemeļu iela. Centra rajonā paredzēts atjaunot Raiņa bulvāri no Brīvības bulvāra līdz Marijas ielai.

Zemgales priekšpilsētā tiks atjaunota Lielirbes iela no satiksmes pārvada līdz K.Ulmaņa gatvei, Mārupes iela no Nometņu ielas līdz Liepājas ielai un Liepājas iela no Mārupes ielas līdz Pilsoņu ielai.

Kā iepriekš norādīja Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods, šogad nebūšot iespējams veikt rekonstrukcijas darbus mazajās ielās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!