Foto: Shutterstock
Rīgā no šī gada stājušies spēkā jauni noteikumi notvertu klaiņojošu suņu saņemšanai atpakaļ – jaunā sistēma paredz notvertajam dzīvniekam veidot kartīti, kurā uzskaitīt visas veiktās darbības un to izcenojumu, kas, saņemot dzīvnieku, īpašniekam būs jāatmaksā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Departaments ir sagatavojis universālu formu – dzīvnieku kartīti, kurā dzīvnieku ķērājs, veterinārā klīnika vai patversme atzīmē sunim veiktās darbības un atbilstošos izcenojumus. Ja dzīvniekam ir nosakāms īpašnieks, tad viņam jāsedz ar dzīvnieka ķeršanu, transportēšanu, uzturēšanu un veterinārmedicīnisko palīdzību saistītie izdevumi.

Līdz ar to, suņa īpašnieks, saņemot savu dzīvnieku paraksta kartīti, apņemas apmaksāt visus radušos izdevumus, kādi pašvaldībai radušies īpašniekam piederoša suņa klaiņošanas rezultātā.

Nosakot samaksas apmēru piemēro izcenojumus, kādi noteikti starp pakalpojuma sniedzējiem (dzīvnieku ķērāji, veterinārā klīnika, patversme) un departamentu, savstarpēji noslēgtajā līgumā par attiecīgā pakalpojuma nodrošināšanu.

Lai iegūtu, informāciju par negadījumos cietušiem, slimiem, bez saimnieka palikušiem kaķiem un klaiņojošiem suņiem vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem savvaļas dzīvniekiem, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz diennakts informatīvo tālruni 67558855.

Dzīvnieku izķeršanu Rīgas pašvaldības teritorijā nodrošina SIA "Sociālais uzņēmums Zoopolicija.lv".

Pēc notveršanas dzīvnieks tiek nogādāts uz patversmi "Dzīvnieku pansija Ulubele".

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība gadiem varētu būt nepamatoti maksājusi par suņu izķeršanu.

Iepirkuma tehniskā specifika nebija izstrādāta tā, lai kontroli varētu veikt kvalitatīvi – līgumā noteikts, ka maksa par pakalpojumu notiek uz saņemtā rēķina pamata, bet no tā nav iespējams pateikt, par ko pašvaldība maksājusi.

2020. gadā par šo pakalpojumu pašvaldība samaksājusi 67 893 eiro bez PVN, bet nav iespējams pārliecināties, par ko tieši veikti maksājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!