Šī gada pirmajos divos mēnešos sociālos pabalstus no Rīgas domes budžeta saņēmuši 27 416 cilvēki, kas ir par 13% vairāk, nekā 2008.gada pirmajos divos mēnešos, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Vislielākais pieaugums vērojams, saņemot pabalstu garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai - 41%, un dzīvokļa pabalstu - 27%.

Sociālo dienestu jauno klientu skaits pieaudzis par 20%: 2008.gada pirmajos divos mēnešos jauno klientu pabalstu saņēmēju skaits bija 1122, bet 2009.gada attiecīgajā laika posmā - 1346.

No kopējā Rīgā reģistrēto bezdarbnieku skaita sociālo palīdzību 2009.gada pirmajos divos mēnešos vidēji saņēma septiņi procenti. Jauno klientu vidū vērojama tendence: palielinās ģimeņu ar bērniem un darbspējīgu personu, bet samazinās pensionāru un invalīdu skaits.

Sociālajai nozarei, medicīnas pakalpojumu pieejamībai un veselības veicināšanas nozarei Rīgas dome 2009.gadā ir paredzējusi tērēt 9,71% no kopējā pilsētas budžeta. Sociālajai sistēmai atvēlēti 31 601 856 lati, no kuriem 13,5 miljoni paredzēti sociālās palīdzības (pabalstu) nodrošināšanai.

Ja pirmos divos mēnešos iezīmējušās tendences saglabāsies, sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu nodrošināšanai Rīgas iedzīvotājiem 2009.gadā finanšu līdzekļu pietiks, taču ja turpinās palielināties darba spējīgo personu skaits, kas vēršas pēc palīdzības Sociālajos dienestos, būs jādomā par sociālo pabalstu optimizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!