Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Bastejkalnā 22.martā paredzēta Lielās Dienas svinēšana, atzīmējot pavasara Saulgriežus jeb laiku, kad diena un nakts ir vienāda garuma, informē pasākuma organizētāja Helmī Stalte.
Svinības iesāksies ar dažādiem auglības rituāliem Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Stalte pastāstīja, ka iecerēta auglības simbolu - olu - krāsošana īpašās jāņu zālēs, putnu saukšana.

Līdzīgi pasākumi ar šūpošanos, Lieldienu dziesmām paredzēti arī Bastejkalnā. Katrs pasākuma apmeklētājs ir aicināts atnest līdzi krāsotas olas, kā arī dzīvības rīksti - pūpolzaru, "lai katrs varētu apmainīties ar labām domām un dalīties", sacīja Stalte. "Mēs vēlamies likt sajust, ka Rīga ir tradīcijām bagāta pilsēta," piebilda Stalte.

Pasākumos piedalīsies arī folkloras kopa no katra novada, kā arī folkloras ansambļi "Grodi", "Budēļi", "Maskačkas muzikanti", kā arī citi.

Rīgas domes Vides komiteja otrdien atbalstīja 390 latu piešķiršanu šiem pasākumiem no Vides departamentam atvēlētajiem līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!