Foto: LETA
Līdz 20. aprīlim aptuveni trešā daļa klientu jeb 4310 fiziskās un 1792 juridiskās personas ir noslēgušas līgumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Lai nodrošinātu pakalpojuma nepārtrauktību, pašvaldība ar līgumu slēgšanu aicina pasteigties pārējos namu īpašniekus un apsaimniekotājus, kas to vēl nav izdarījuši, portāls "Delfi" noskaidroja Rīgas domē.

Kopumā Rīgā līdz 20. aprīlim ir noslēgti 7434 līgumi par atkritumu apsaimniekošanu.

Rīgas dome norāda, ka Covid-19 izplatības dēļ atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi pārtraukuši klientu apkalpošanu klātienē. Lai noslēgtu jaunos atkritumu apsaimniekošanas līgumus, klienti aicināti ar uzņēmumiem sazināties, zvanot pa telefonu, elektroniskā veidā vai izmantojot pastu.

Pašvaldība atgādina, ka, sākot ar 20. maiju, Rīgā atkritumus izvedīs pēc jaunās kārtības. Plānojot līguma pārslēgšanas dienu, klientiem jāņem vērā, ka maija sākumā ir vairākas brīvdienas un svētku dienas.

Lai noskaidrotu savu atkritumu apsaimniekošanas zonu un pakalpojuma sniedzēju, vietvara aicina apmeklēt Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta tīmekļa vietni www.mvd.riga.lv.

Jautājumu gadījumā klienti ar departamentu var sazināties, zvanot uz 67474700 vai rakstos uz e-pastu atkritumi@riga.lv

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka no 20. maija Rīgā būs jauna atkritumu apsaimniekošanas kārtība, un turpmāk pilsēta būs sadalīta četrās zonās, kurās pakalpojumus nodrošinās uzņēmumi SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un pilnsabiedrība "Lautus vide", ko veido atkritumu apsaimniekotāji "Lautus" un "Pilsētvides serviss".

Uzņēmums "Clean R" nodrošinās sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu pirmajā zonā un otrajā zonā – Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī Kurzemes rajona administratīvajā teritorijā.

Savukārt Uzņēmums "Eco Baltia vide" šos pakalpojumus sniegs ceturtajā zonā – Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā, bet personu apvienība "Lautus" un "Pilsētvides serviss" apsaimniekos trešo zonu – Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritoriju.

Tāpat vēstīts, ka atkritumu apsaimniekošanas tarifi pilsētā pieaugs vidēji par 1% līdz 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!