Foto: LETA
Ir atlikusi nedēļa, lai nodrošinātu Rīgas līderpozīciju jaunās galda spēles "Monopols" vispasaules balsojumā. Rīga šobrīd ieņem otro vietu un sīvi konkurē ar tādām pasaules lielpilsētām kā Honkonga, Lima, Varšava, Atēnas, Stambula un Maskava.

No balsošanas pirmās dienas Rīga ar mainīgām sekmēm ir spējusi noturēties labāko sešiniekā astoņdesmit pilsētu konkurencē, pēdējās dienās izvirzoties pat līderos. Sabiedrības mobilizēšanas nolūkos ir izveidota mājas lapa www.HelpRiga.lv, balsot aicina mediji, kā arī citi inforamtīvie atbalstītāji, portālu "Delfi" informēja Rīgas tūrisma attīstības biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Anna Blaua.

Līdz šā gada 3. martam ikviens pasaules iedzīvotājs katru dienu neierobežotu reižu skaitu mājas lapā "www.VoteMonopoly.com" vai "www.HelpRiga.lv" var balsot par vienu no astoņdesmit pasaules lielpilsētām, tai skaitā Rīgu, tā iznesot pilsētas vārdu pasaulē ar populārās galda spēles starpniecību.

Tā kā balsošanas rezultāti var mainīties ik dienu, Rīgas atbalstītāji tiek aicināti nezaudēt modrību pašā finiša taisnē, uzsvēra Blaua.

Par godu galda spēles "Monopols" 80. gadu jubilejai pēc 7 gadu pārtraukuma rotaļlietu ražotājs "Hasbro" plāno izdot jaunu vispasaules galda spēles versiju, kur īpašumu lauciņu vietā atradīsies 22 pasaules iecienītākās pilsētas.

2008. gada balsošanas kampaņā Rīga ieguva otro vietu, piekāpjoties vien Monreālai. Pēc šīs balsošanas kampaņas tika saražoti ap 600 000 spēles eksemplāru, un to izplatīja vairāk nekā 50 valstīs 37 dažādās valodās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!