Foto: Shutterstock

Televīzijas kanāls "Rīga TV24" plāno pieteikties un uzvarēt Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsludinātajā konkursā, kura mērķis ir sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošana nacionālajiem komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai, tādējādi kompensējot no 3.augusta paaugstināto apraides maksu, sacīja "Rīga TV24" direktors Klāvs Kalniņš.

Kalniņš apstiprināja, ka kanāls "Rīga TV24" ir saņēmis Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) vēstuli par apraides maksas tarifu maiņu bezmaksas TV apraides kanāliem.

"Paaugstinātā maksa mums būs jāmaksā, sākot ar augustu. LVRTC būs jāmaksā paaugstinātā summa, bet tā tiks dotēta atpakaļ no sabiedriskā pasūtījuma. Respektīvi 7000 eiro mēnesī maksāsim vairāk LVRTC, bet saņemsim to atpakaļ no valsts par sabiedrisko pasūtījumu pildīšanu," sacīja Kalniņš.

"Šobrīd ir panākta vienošanās ar NEPLP, ka ir izsludināts jauns konkurss, un šī maksa tiks dotēta no valsts puses. Ja mēs maksāsim 7000 eiro mēnesī vairāk par apraidi, tad veidosim jaunu raidījumu bērniem un jauniešiem. Šī nauda tiks saņemta atpakaļ no valsts," sacīja Kalniņš.

Kalniņš apstiprināja, ka kanāls "Rīga TV24" piedalīsies izsludinātajā konkursā. "Jā, noteikti piedalīsimies. Šobrīd tiek veidots plāns, ar kādu raidījumu tajā piedalīsimies. Ceram, ka uzvarēsim," sacīja Kalniņš.

"Raidījums, kuru plānojam piedāvāt sabiedriskajam pasūtījumam, jau ir gājis ēterā, tādēļ lielu izmaiņu nebūs. Šobrīd tiek izskatītas vairākas versijas, bet iespējamākā versija ir tā, ka tas varētu būt raidījums "Tete a Tete ar Rīgu". Šis raidījums jau aptuveni pusotru gadu ir gājis mūsu ēterā, tāpēc budžetā tas īpaši neko neietekmēs. Šis raidījums jau ļoti veiksmīgi uzrunājis bērnu un jauniešu auditoriju, kurai arī tiek izsludināts šis konkurss. Raidījums ir diezgan skatīts tieši jauniešu vidū. Mēs jau diezgan nākam pretī valstij, jo šo raidījumu veidosim par saviem resursiem - maksāsim naudu par apraidi," sacīja Kalniņš.

Viņš uzteica NEPLP par operatīvo rīcību šajā situācijā. "Gribētu uzteikt NEPLP straujo darbību un to, ka NEPLP spēja sadzirdēt mūsu saucienus, ka esošā situācija var beigties ar pārējo kanālu iziešanu no bezmaksas apraides. NEPLP ar šādu darbību tiešām ir nācis pretī un ļoti operatīvi strādājis," sacīja Kalniņš.

Kā ziņots, 13.jūlijā NEPLP izsludināja konkursu par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas veido televīzijas programmas un nodrošina to apraidi virszemes apraidē ciparformātā.

Saskaņā ar konkursa nolikumu tā mērķis ir sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošana nacionālajiem komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem bērnu un jauniešu raidījumu veidošanai. Raidījumu veidošana paredzēta līdz brīdim, kad būs aizpildīta brīvā televīzijas programmas vieta bezmaksas televīzijas programmu izplatīšanas tīklā. Konkursa finansējums ir 14 684 eiro mēnesī.

LVRTC no 2.jūlija pārtrauca nodrošināt bezmaksas televīzijas apraidē esošā SIA "Ogres televīzija" kanāla OTV programmas izplatīšanu.

Četriem bezmaksas televīzijas apraidē palikušajiem kanāliem - LTV1, LTV7, "Rīga TV24" un "Re:TV"- , sākot ar 3.augustu, par nedaudz vairāk kā 6000 eiro pieaugs apraides maksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!