Foto: AFP/Scanpix

Rīgā un Stokholmā augustā notiks jaunatnes NATO samita simulācija (MoNYS), kuras tēma šogad būs NATO stratēģiskā plānošana un dialoga veidošana starp alianses sabiedrotajiem un partneriem, informēja pasākuma organizatori.

Ceturtā MoNYS norisināsies no 10. līdz 15.augustam, 160 dalībniekiem no 51 valsts uzņemoties NATO dalībvalstu diplomātu lomu.

Papildus sarunu sesijām dalībniekiem tiks sniegta iespēja klausīties augsta līmeņa runātāju lekcijas par pašreizējiem transatlantiskās drošības izaicinājumiem un krīzes pārvarēšanas problēmām, kā arī piedalīties aktīvos saliedēšanas pasākumos.

MoNYS mērķis ir apvienot bagātinātu akadēmisko programmu ar starpkultūru mijiedarbību un profesionālo kontaktu veidošanu.

Šī gada tēma "Tiltu veidošana ar stratēģisko plānošanu un konsolidēto dialogu starp NATO sabiedrotajiem un partneriem" ietver sevī problēmas un jautājumus, ar ko pašlaik saskaras pasaulē lielākā militārā alianse, īpaši uzsverot organizācijas iekšējo vienotību un konsensa veidošanu.

Kā norāda organizatori, šogad MoNYS ir ieviests jauns un inovatīvs formāts, kura laikā simulācija norisināsies gan uz sauszemes, gan jūrā, proti, pēc trim dienām Rīgā diplomāti vecuma grupā no 18 līdz 28 gadiem uzsāks braucienu uz Stokholmu, turpinot diplomātiskas sarunas Baltijas jūrā.

MoNYS organizē un vada Eiroatlantiskā diplomātiskā sabiedrība ("Euro Atlantic Diplomacy Society"), kas ir nevalstiska organizācija, kuras mērķis ir informēt sabiedrību par transatlantisko dialogu un transatlantiskajām organizācijām caur dažādām jaunatnes programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!