Lielās saslimstības ar gripu dēļ Rīgā un Tukumā Nacionālās vides veselības centrs (NVVC) izsludinājis gripas epidēmiju un uzskata, ka tuvākajā laikā epidēmija varētu apņemt visu valsti.
Gripas epidēmija Latvijā tiek izsludināta gandrīz katru gadu un tas, pēc veselības centra ziņotā, nav nekas ārkārtējs.

Pagājušās nedēļas laikā Rīgā reģistrēti jau 1307 saslimšanas gadījumi. Epidēmija tiek izsludināta tad, kad uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir 100 saslimušie.

Ārsti šajā laikā iesaka neapmeklēt masu pasākumus, regulāri vēdināt telpas, neapmeklēt slimos draugus un radus, kā arī uzturā pastiprināti lietot C vitamīnu. Ieteicamie augļi, kas satur šo dziedējošo vitamīnu, ir kivi, citroni, apelsīni un citi.

No medikamentiem ieteicams lietot remantadīnu, pirms tam konsultējoties ar ģimenes ārstu.

Epidēmija parasti ilgst divas - trīs nedēļas. Cilvēki, kas vēl nav ieguvuši vīrusu, vēl arvien tiek aicināti potēties pret gripu, kas ir vienīgais veids, kā izsargāties no saslimšanas.

Jau ziņots, ka gripas infekcija izplatās ar gaisa pilieniem, tāpēc izvairīties no saslimšanas ar gripu pilnībā nav iespējams.

Pagājušajā ziemas sezonā ar gripu slimojuši 2 - 4% Latvijas iedzīvotāju, taču, pēc NVVC aprēķiniem, patiesais saslimušo skaits ir piecas līdz desmit reizes lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!