Rīga un Zviedrijas pilsēta Ūmeo kopīgi izstrādās reklāmas kampaņu 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem, informēja Rīgas pašvaldība.

Šodien Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) tikās ar Zviedrijas pilsētas Ūmeo delegāciju, kuru vadīja pilsētas domes priekšsēdētāja Marija Luīze Rēnmarka.

Abu pilsētu vadītāji bija vienisprātis, ka, strādājot pie detalizēta kultūras galvaspilsētu sadarbības plāna, ir svarīga pastāvīga un savlaicīga informācijas apmaiņa starp abām pilsētām.

Ušakovs un Rēnmarka vienojās, ka kultūras galvaspilsētu reklāmas kampaņa tiks izstrādāta un realizēta kopīgi, izmantojot vienotu koncepciju un elementus.

Zviedrijas ziemeļu pilsētas Ūmeo delegācija Rīgā ieradusies, lai ar Rīgas domes priekšsēdētāju un kultūras jomas cilvēkiem apspriestos par kopīgo darbu, gatavojoties 2014.gadam, kad Rīga un Ūmeo kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētām.

Ik gadu divas pilsētas kļūst par Eiropas kultūras galvaspilsētām. Abām pilsētām jāveido kopīgi projekti un cieši kontakti dažādās jomās, īpašu uzmanību pievēršot kultūrai un kontaktiem starp abu pilsētu iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!