Lai uzlabotu satiksmes drošību, Rīgas domes Satiksmes departaments pie vairākām gājēju pārejām ierīkojis speciālu halogēnās gaismas apgaismojumu, kas autovadītājiem diennakts tumšajā laikā ļaus savlaicīgi un daudz labāk saskatīt gājējus, kā arī pārredzēt gājēju pāreju tuvumā esošās ietves, portālam “Delfi” pastāstīja departamentā.
Līdz oktobra sākumam ar halogēno apgaismojumu paredzēts aprīkot vēl četras gājēju pārejas Rīgā.

„Šis ir speciāls gājēju pāreju apgaismojums, metāla halīda lampām izstarojot zilganu, vienmērīgu gaismu ne tikai uz gājēju pārejas, bet arī uz ietves. Līdz ar to, autovadītāji laikus var pamanīt arī tos gājējus, kas vēl tikai dodas brauktuves virzienā un gatavojas to šķērsot. Lampas pie gājēju pārejām ir izvietotas uz melnbalti krāsotiem, apgaismes stabiem, kas papildus pievērš autovadītāju uzmanību gājēju pārejai arī dienā,” pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Ivars Zarumba.

Satiksmes departamenta uzstādītās apgaismes konstrukcijas atrodas Purvciema ielā 38 un Ilūkstes ielā 10. Savukārt, Braslas ielā pie Vējavas ielas metāla halīda lampas uzstādītas uz jau esošiem apgaismes stabiem. Atlikušos apgaismes ķermeņus izvietos Maskavas ielā pie Taisnās ielas, Kurzemes prospektā starp Kleistu un Slokas ielām, Ezermalas ielā pie Annas Sakses ielas un Ieriķu ielā 43. Kopējās projekta izmaksas ir 34 513 lati.

2003. gadā Satiksmes departaments eksperimentālā kārtā uzstādīja halogēno gājēju pāreju apgaismojumu Nīcgales ielā pie Stopiņu ielas. „Šis objekts attaisnoja sevi no satiksmes drošības viedokļa, turklāt Satiksmes departaments saņēma daudzas pozitīvas atsauksmes gan no vietējiem iedzīvotājiem, gan autovadītājiem. Šī ir laba prakse ceļā uz satiksmes negadījumos cietušo gājēju skaita samazināšanu, tādēļ šādu apgaismes objektu uzstādīšana tiks turpināta arī 2005. gadā,” norādīja Zarumba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!