Foto: LETA

Uzņēmums "Vitronic Baltica" Rīgā jau uzstādījis septiņus stacionāros fotoradarus un sola, ka visi radaru montāžas darbi galvaspilsētā tuvākajās dienās būs pabeigti, portālu "Delfi" informēja uzņēmums. Savukārt Iekšlietu ministrija uzskata, ka visus 160 radarus uzņēmums nepagūs uzstādīt līdz vienošanās paredzētajam 20.maijam, tāpēc turpinās līguma laušanas procedūru.

Stacionāro iekārtu montāža pabeigta Krasta ielā 101, kā arī uz Vanšu, Salu un Dienvidu tilta (divas iekārtas uz katra), Brīvības gatvē ir uzstādīta stacionārā fotoradara betona pamatne un tuvākajā laikā uzstādīs ietvaru.

Ceturtdien uzsākti priekšdarbi stacionāro iekārtu uzstādīšanai Gustava Zemgala gatvē un Ieriķu ielā. Pirms stacionārajiem radariem, līdz to nodošanai ekspluatācijā Valsts policijai, uzstādīs arī brīdinošas ceļa zīmes.

"Rīgas reģionā būvatļaujas stacionāro fotoradaru uzstādīšanai ir saņemtas arī Ķekavā un Mārupē, un situācija dienas laikā mainās pa stundām. Informācija par to, kurās vietās tiks veikti būvdarbi, regulāri tiks papildināta," informē uzņēmums.

Uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs uzsver, ka "Vitronic Baltica" "arvien ir bijis ieinteresēts izpildīt līguma saistības, un mēs esam pateicīgi mūsu sadarbības partneriem un visām būvprojektu saskaņošanā iesaistītajām institūcijām, kas ir bijušas pretimnākošas un palīdzējuši mums darbā".

Saskaņā ar vienošanos visiem 160 stacionārajiem radariem jābūt uzstādītiem līdz 20.maijam.

Iekšlietu ministrija piektdien norādīja, ka "jau šobrīd ir skaidrs, ka darbu apjoms nebūs izpildīts līgumā noteiktajā apmērā", tāpēc Valsts policija turpinās līguma laušanu ar uzņēmumu.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) norāda - ja 20.maijā Valsts policija konstatēs, ka stacionārie fotoradari nav uzstādīti tādā apjomā kā to paredz līgums, policija turpinās jau uzsākto līguma laušanas procedūru un nosūtīs KS "Vitronic Baltica un Partneri" otro paziņojumu par līgumā noteikto saistību savlaicīgas un pienācīgas neizpildes sekām.

Saskaņā ar līgumu uzņēmumam "Vitronic Baltica" un Partneri jāpiegādā un jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 – tukši ietvari, un jānodrošina 30 pārvietojamo iekārtu darbība.

Šobrīd uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.

"Vitronic Baltica un partneri" 15 pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet no 2008.gada Latvijā darbojas četri, kurus savulaik iegādājās Valsts policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!