Foto: LETA

Februāra beigās Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē pašvaldības pārstāvji atzina, ka patieso bebru skaitu Rīgā nevar nosaukt, taču to varētu būt tūkstošiem. Domes opozīcija, kas jautājumu rosināja skatīt, sēdē pauda neapmierinātību ar lēmumu dzīvniekus nogalināt, kritizējot pašvaldību par dzīvnieku tiesību organizāciju neiesaistīšanu jautājumā. Nu arī dzīvnieku tiesību aizstāvji pauduši to pašu. "Manabalss.lv" iniciatīvā, kas sākta nolūkā apturēt pašvaldības lēmuma izpildi, tiek norādīts, ka nevalstiskajām organizācijām, kas iestājas par vides un dzīvnieku aizsardzību, nebija iespējas iepazīties un apstrīdēt pieņemto lēmumu.

Lēmums par bebru izmedīšanu jau bija pieņemts pirms sēdes, tomēr tas to nepasargāja no opozīcijas kritikas. Kritizēta tika ne vien dzīvnieku organizāciju klāt nebūšanu Medību koordinācijas komisijā, bet izskanēja arī pārmetumi domei, ka, izlemjot dzīvniekus nogalināt, dome nonāk pretrunās ar savu iepriekšējo apņemšanos viesiem pasniegt tikai veģetāru pārtiku.

Proti, janvārī dome iesaistījās kampaņā "Neapēd zemeslodi", kuras laikā tā aicināja uzturā lietot tikai veģetāru pārtiku, to pasniedzot arī viesiem, kuri ieradās domes pasākumos. Veģetārie ēdieni gan kopumā tika pasniegti tikai trīs viesu uzņemšanas reizēs. Portāls "Delfi" vērsās pie "Neapēd zemeslodi", kā arī ar to saistītās organizācijas "Dzīvnieku brīvība", tomēr tur norādīja, ka organizācija iestājas tikai par industriālās lopkopības dzīvnieku aizsardzību un pārtikas sistēmas reformu. Savukārt "Neapēd zemeslodi" deputātes iezīmēto pretrunu šajā gadījumā nesaskatīja, norādot, ka mērķis tomēr bijis mazināt ietekmi uz klimatu un dabu, un tikai cita starpā glābt dzīvniekus.

Dzīvnieku aizsardzības organizācijām nav bijusi iespēja piedalīties diskusijā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!