Foto: LETA

Ņemot vērā, ka 22. autobuss pēc pusnakts nekursē, savukārt lidostā "Rīga" nakts stundās aizvien var pienākt reisi, Rīgas dome šobrīd izvērtē iespēju nodrošināt autobusu arī nakts stundās, portālam "Delfi" pavēstīja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Sākumā šāda iecere tiktu ieviesta uz gadu, eksperimentālā kārtā. Paralēli tiekot arī izskatīts variants nodrošināt vienu papildu reisu pēc pēdējā un vienu pirms pirmā.

Ar lidostu esot runāts arī par ekspress jeb tā dēvētā "shuttle" reisu nodrošināšanu.

Problemātisks aspekts šajā gadījumā esot pasažieru skaits, kas, kā pieļauj Ķirsis, šādiem reisiem varētu būt visai zems. Domes dati rāda, ka 22. autobusa pēdējā reisā, kas pulksten 00.10 izbrauc no lidostas, ir vidēji 8,7 pasažieri. "Mūsu hipotēze ir, ka naktī šo pasažieru būtu vēl mazāk."

Tomēr "nakts vidū pārāk cerēt uz pasažieriem arī nevajadzētu", atzīst Ķirsis, šādu iespēju drīzāk saskatot kā nepieciešamu, lai cilvēkiem būtu kāda droša alternatīva taksometra pakalpojumam. "Skaidrs, ka tas autobuss brauc diezgan patukšs, bet es tāpat uzskatu, ka šādam autobusam būtu jābūt vismaz reizi stundā, nodrošinot iespēju nokļūt no lidostas līdz pilsētai," uzskata vicemērs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!