Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija, atbalstot vietējās zemnieku saimniecības, ļauj piensaimniekiem tirgot savu produkciju Vidzemes priekšpilsētas dzīvojamo māju pagalmos uz pašvaldībai piederošās zemes, informēja Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dana Šarlovska.
Lai tirgotu pienu dzīvojamo māju pagalmos, piensaimniekam ir nepieciešama "Svaigpiena realizācijas atļauja", kuru izsniedz Pārtikas un veterinārais dienests, kā arī zemes īpašnieka, uz kuras notiek tirdzniecība, atļauja. Lai to varētu nokārtot atbilstoši likumam un noskaidrotu zemes piederību, Vidzemes priekšpilsētas izpilddirekcija aicina zemniekus vērsties pie Teritorijas apsaimniekošanas un attīstības nodaļas pārvaldes vecākās referentes uzņēmējdarbības jautājumos, pa tālruni 67012217.

Pēc zemes piederības noskaidrošanas zemnieki ar "Svaigpiena realizācijas atļauju" un zemesīpašnieka piekrišanas atļauju var vērsties Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrā un stāties uzskaitē.

Pašreiz Rīgas Vidzemes priekšpilsētas teritorijā ir iespējams realizēt piena tirdzniecību uz pašvaldībai piederošās zemes deviņās vietās:

- Brīvības gatves un Baltezera ielas stūrī;

- Lielvārdes ielā pie ēkas - Brīvības gatve 310;

- Zālīša ielā 1;

- Dzelzavas un Stirnu ielu stūrī pie Purvciema tirgus;

- Varavīksnes gatvē 2 pie Ilūkstes ielas;

- Zvaigznāju gatvē 2;

- Kr. Valdemāra un Zirņu ielu stūrī,

- Ilūkstes ielā 109, korpuss 2

- Pāles ielā 14

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!