Foto: LETA

Rīgas domes Satiksmes vadības centrs visas dienas garumā no iedzīvotājiem saņem pieteikumus par milzīgām peļķēm un applūdušiem ielu posmiem, portālu "Delfi" informēja domes Satiksmes departamentā.

Paralēli, lai nepieciešamības gadījumā veiktu gūliju attīrīšanu no gružu sanesumiem, kas tās aizsprosto un palēnina lietus ūdens novadīšanu, uzturētāji veicot ielu apsekošanu.

Patlaban kopumā strādā desmit ūdens atsūknēšanas tehnikas vienības, kuras, pēc domē paustā, tiek nosūtītas uz visām vietām, par kurām tiek saņemti pieteikumi no iedzīvotājiem un kuras konstatē arī paši uzturētāji, veicot ielu apsekošanu.

Tehnika otrdien arī nosūtīta uz Ata ielu, vairākām līnijām Čiekurkalnā, Viestura prospektu, Kartupeļu un Mālu ielas krustojumu, Gaigalas ielu aiz Silikātu ielas, vairākām ielām Bolderājā, Lielvārdes ielā pie Dzelzavas ielas, kā arī uz Krišjāņa Barona ielu 10.

Par lietus radītajām neērtībām iedzīvotāji ziņo arī vietnē "Twitter".

Arī svētdien, 10. jūlijā, Rīgas ielas bija applūdušas, turklāt applūda arī tirdzniecības centrs "Domina Shopping".

Tirdzniecības centrā portālam "Delfi" norādīja, ka applūduši svētdien bija tikai daži veikali, taču tas "teorētiski varēja radīt riskus elektroinstalāciju drošībai".

"Savlaicīgi veicām evakuāciju, visus riskus novērsām, veicām uzkopšanas darbus, un pirmdien no rīta atvērām "Domina Shopping" normālā darba režīmā," stāsta tirdzniecības centra tehniskais direktors Edgars Ēķis, piebilstot, ka patlaban arī nav tādas informācijas, ka applūšanas dēļ būtu radušies kādi nomnieku mantu vai preču bojājumi.

Tāpat tirdzniecības centrā uzsver, ka plūdu rašanās iemesls bija nevis "Domina Shopping" infrastruktūras nepilnības, bet gan "pilsētas kanalizācijas sistēmas nespēja uzņemt tik lielu daudzumu lietus ūdens - ļoti applūdušas bija visas apkārtējās ielas".

Jau ziņots, ka, prognozējot lietu visas dienas garumā, Rīgas dome sagatavojusi 10 ūdens sūknēšanas tehnikas vienības, lai pēc nepieciešamības veiktu lietus ūdens peļķu atsūknēšanu vietās, kur tās ievērojami apgrūtina satiksmi.

Departaments atgādina, ka, strauji nolīstot lielam ūdens apjomam, lietus ūdens sistēmas ar to novadīšanu galā tiek lēnāk nekā ierasts, tādēļ ielas var īslaicīgi applūst.

Transportlīdzekļu vadītājus departamentā aicina izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī rūpēties par gājēju drošību, ieturot atbilstošu intervālu un neapšļakstot tos. Tāpat tiek ieteikts ieturēt distanci no priekšā braucošajiem, kā arī neveikt straujus manevrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!