Rīgas 18.vakara vidusskolas astotās klases skolēni fizikas stundā ņirgājušies par skolotāju, nolamājot necenzētiem vārdiem un mēģinot skolotājam iesist, apstiprināja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Vilde.

Ar mobilo telefonu filmētais videomateriāls, kurā redzams incidents starp skolotāju un klasi, vakar tika demonstrēts Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "Top 10". Video redzams, kā skolotājam, vadot fizikas stundu, skolēni necenzēti lamājas un staigā pa klasi.

Brīdī, kad pedagogs mēģina vienu no skolēniem izdzīt no klases, kāds cits tikmēr mēģina skolotājam iesist un skolēni turpina skolotāju necenzēti lamāt. Visbeidzot skolēni demonstratīvi uzliek kājas uz galda, paužot pārliecību, ka safilmētais materiāls tiks parādīts direktoram, kurš skolotāju atlaidīs no darba.

Kā norādīja Vilde, skolas vadība par notikušo uzzinājusi tikai pēc sižeta noskatīšanās un šobrīd tiek gatavots plāns situācijas risināšanai. Paredzēts, ka notikušo ar skolēniem pārrunās sociālais pedagogs un psihologs, bet paralēli notiks sarunas arī ar pedagogiem, spriežot par to, vai ir normāli, ka pedagogi par šādiem gadījumiem neziņo skolas vadībai.

Video redzamie skolēni mācās sociālās korekcijas klasē, un, kā atzīst skolas vadība, tajā ir "smags kontingents", turklāt daudzi skolēni gadu ziņā vairs sen neatbilst vidējam 8.klases audzēkņa vecumam. "Nav noslēpums, ka šinī gadījumā nav daudz ko cerēt arī no vecāku puses," atzīst Vilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!