Foto: F64
Sestdien, 25.oktobrī, ar absolventu salidojumu Ķīpsalas izstāžu centrā Rīgas Valsts 1.ģimnāzija svinēs 50 gadus kopš tajā ieviesta specializācija matemātikā, kas kļuvusi par unikālu skolas atšķirības zīmi un palīdzējusi kļūt par vienu no vadošajām mācību iestādēm Latvijā.

Atzīmējot šo nozīmīgo jubileju, uz tikšanos ar skolas ilggadējiem skolotājiem un saviem klasesbiedriem aicināti visu gadu skolas absolventi, portālu „Delfi" informēja Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolotāja, salidojuma koordinatore Zaiga Tenisone.

Salidojuma pasākums durvis vērs 25.oktobra vakarā, plkst. 18, un tā laikā norisināsies trīs improvizētas mācību stundas, kurās skolas absolventi kopā ar skolotājiem varēs izdzīvot 50 skolas gadus - iepazīstot dažādos skolas laikus, to nozīmīgākās personības un īpašos notikumus, kas veidojuši skolas un arī Latvijas vēsturi.

Par pasākuma muzikālo programmu rūpēsies skolas absolventi: koris „Kamēr...", rokgrupa „Laime Pilnīga", „Astro'n'out" soliste Māra Upmane-Holšteina ar akustisko grupu, kā arī īpašie viesi - dziedātāja Aija Vītoliņa un grupa „Tango Sin Quinto".

Pasākuma laikā ikviens skolas absolvents aicināts atbalstīt vēsturiskās skolas ēkas fasādes izgaismošanas projektu, ziedojot šīs iniciatīvas īstenošanai.

Pēc pirmā Rīgas pilsētas galvenā arhitekta Johana Daniela Felsko projekta tapusī skolas ēka ir sasniegusi cienījamu 145 gadu vecumu.

Tādēļ Rīgas Valsts 1.ģimnāzija skolas absolventu un draugu biedrība vēlas pasniegt īpašu dāvanu ikvienam pilsētas iedzīvotājam, izceļot skolas ēku kā vizuāli pievilcīgu un elegantu pilsētas bulvāru loka sastāvdaļu.

Plašāka informācija par Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas 50 gadu jubileju un absolventu salidojumu pieejama skolas absolventu un draugu biedrības „Facebook" lapā, kā arī skolas interneta vietnē www.r1g.edu.lv. 

Salidojuma biļetes var iegādāties interneta vietnē bilesuserviss.lv, kā aī visās Biļešu Servisa tirdzniecības vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!