Foto: DELFI

Otrdien Rīgas dome atbalstīja papildu gultasvietu atvēršanu Covid-19 slimniekiem Rīgas 1. un 2.slimnīcā.

Plānots, ka katrā no slimnīcām tiks ierīkotas 150 gultasvietas.

Domes lēmums arī paredz, ja no valsts netiek piešķirts finansējums SIA "Rīgas 2. slimnīca" skābekļa sistēmas izbūvei, kas nepieciešama, lai nodrošinātu stacionārā Covid-19 pacientu ārstēšanai nepieciešamo skābekļa plūsmu, tad šīs izmaksas sedzamas no Rīgas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Rīgas 2. slimnīca tiks pārprofilēta tikai Covid-19 pacientu ārstēšanai.

Atbildot uz deputātu jautājumiem Rīgas domes labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte informēja, ka pašlaik slimnīcas ir pieprasījušas valsts finansējumu Covid-19 slimnieku izvietošanai 1,1 miljona eiro apmērā katrai slimnīcai.

Rīgas 1. slimnīcā ar Covid-19 inficētie pacienti jau tiek izvietoti, savukārt Rīgas 2. slimnīcā tie jāsāk izvietot no šodienas, atbilstoši slimnīcas iespējām.

Viņa arī informēja, ka slimnīcu darbības nodrošināšanai tiks piesaistīti arī bruņotie spēki, nodrošinot fiziskā darba veicējus. Medicīniskais personāls iestādēs esot pietiekams.

Kondrāte iepriekš informēja Rīgas 1. slimnīcā tiek ievesti pacienti, kuru stāvoklis ir smags. Lai gan liela daļa pirmo šurp atvesto pacientu jau esot izrakstīta, tomēr divi pacienti 1. slimnīcā esot miruši.

Kondrāte informēja, ka valsts finansējums par Covid-19 pacientu uzņemšanu tiek saņemts novēloti. 1. slimnīca par pavasarī uzņemtajiem pacientiem finansējumu saņēma tikai tagad, pirms atkal tika veikts pieprasījums par Covid-19 pacientu uzņemšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!